07.07.14

Історія та система тайського масажу

Історія тайського масажу налічує 2500 років, а його творцем вважають доктора Жівака Кумар Бхакка, сучасника Будду, за одними даними - тайця, за іншими -індуса. 

Засновник цієї практики - Жівака Кумар Бхакка  - був знаменитим йогом, лікарем і дотримувався традицій лікування Аюрведи. Майстерність цілителя і хірурга досягла такої популярності, що його запрошували лікувати королів і принців, але найвідомішим з тих, про кого піклувався Жівака, був його близький друг - Будда.

Тайська система вимагає щирих добрих відносин між масажистом і пацієнтом. В її основі лежить вид універсальної енергії, представленої у двох протилежностях  доповнюючих одна одну, - Інь і Янь. Як у всьому Всесвіті, так і людському організмі, Інь і Янь повинні знаходитися в суворій рівновазі. Мета практики тайського масажу і полягає головним чином в тому, щоб привести організм до цього гармонійного стану, швидко досягнувши як глибокого розслаблення, так і інтенсивного надходження життєвих сил.
По дії на організм традиційний тайський масаж можна, мабуть, порівняти з китайською акупунктурою, оскільки він орієнтований на роботу з невидимими енергетичними лініями (на всьому тілі їх налічується 72000, але фахівці тайського масажу фокусуються на десяти основних), які називаються Сіна, і розташованими на них точками. Через них, як через своєрідні "вікна", в людину вливається життєва енергія. Закупорка цих точок приводить до енергетичної блокади - порушення рівноваги і виникнення різних захворювань. Майстерний масажист, впливаючи на енергетичні точки і лінії, відновлює потоки "прани" (згідно філософії йоги - життєвої енергії) і сприяє лікуванню.

Пориньте в світ сьогодення  традицій Тайланду, відчуйте цілющу силу масажу у поєднанні з  композиціями ароматів та квітів цієї дивовижної країни і будьте завжди здорові і сповнені сил та енергії!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар