12.07.14

Медовий масаж — про його користь, особливості та переваги

Масаж є одним з найбільш приємних і ефективних методів впливу на людський організм. Порівняно невеликий список протипоказань та величезний перелік позитивних ефектів, поряд з доступністю процедури роблять його одним з, не побоюся цього слова, улюблених методів терапевтичного впливу як у косметології, так і при лікуванні цілого ряду захворювань внутрішніх органів та опорно-рухового апарату.
Існує безліч різновидів масажу, і однією з найбільш привабливих та ефективних є методика масажу за допомогою меду.
Медовий масаж

Медовий масаж існує так само давно, як і наша цивілізація, взяла його на озброєння і сучасна медицина. Давайте для початку спробуємо відповісти на питання, який ефект справляє на наш організм медовий масаж?

Користь медового масажу
Будь який масаж, в тому числі і медовий, в першу чергу впливає на шкірні покриви і поверхневі підшкірні структури. Механічна дія рук масажиста на шкіру призводить до посилення кровообігу в зоні масажу, прискоренню відтоку венозної крові та лімфатичної рідини. Крім цього, масаж ініціює запуск рефлекторних процесів за участю центрів спинного мозку, що потенціює місцевий ефект, а також покращує роботу внутрішніх органів.
Все це вірно і по відношенню до медового масажу. Однак, крім вищеназваних ефектів, в хід йдуть і додаткові методи впливу.
По-перше, мед має воістину унікальний склад і такі ж унікальні поживні властивості. У ньому містяться вітаміни, цукор, макро і мікроелементи, які роблять благотворний вплив на всі поверхневі структури організму.
По-друге, мед при масажі виступає ще й у ролі сорбенту, витягаючи на себе з міжтканинної рідини і підшкірної жирової клітковини токсичні речовини що накопичуються там, або, як їх ще прийнято називати, шлаки. Завдяки цьому ми отримуємо ще один ексклюзивний ефект медового масажу — очищаючу дію на організм. Саме ця властивість дозволяє використовувати медовий масаж для схуднення в комплексі з іншими заходами, спрямованими на боротьбу із зайвою вагою.

Загальні принципи проведення медового масажу
Перед процедурою медового масажу необхідно прийняти теплий душ і, якщо це можливо, додатково розігріти тіло. Далі масажист виконує звичайний розігріваючий масаж за допомогою погладжування і розминання, і лише після цього переходить безпосередньо до медового масажу.
Мед наноситься на руки і рівномірно тонким шаром розподіляється по поверхні шкіри клієнта. Розтирання і розминання триває кілька хвилин, після чого масажист приступає до основної частини масажу: круговими рухами щільно притискає руки до шкіри клієнта, а потім різко їх відриває, забираючи тим самим частину меду з поверхні тіла. На руках залишається не тільки мед, але і сірувата субстанція. Це шлаки, які виходять з поверхневих шарів шкіри. Багаторазовими повтореннями цього дійства вдається домогтися очищення шкіри і підшкірних структур, які й обіцяє медовий масаж.
Після закінчення сеансу масажу клієнт приймає теплий душ і змиває з себе залишки меду разом з вилученими з організму токсичними речовинами. Сеанс медового масажу триває до 15 хвилин, під час одного сеансу йде робота з однією ділянкою тіла. Рекомендований курс складається з 12 — 15 процедур, які виконуються з інтервалом в один день. Повторний курс можна починати не раніше, ніж через пару місяців.
Масаж з медом
Показання для медового масажу
Масаж з використанням меду використовується як в косметології (основна область застосування), так і в лікуванні захворювань внутрішніх органів та опорно-рухового апарату.
Як допоміжний метод терапевтичного впливу, медовий масаж спини може застосовуватися в лікуванні захворювань дихальної системи і для зміцнення імунітету. Знайдеться місце і в лікуванні захворювань нервової системи: масаж має заспокійливу дію, що дозволяє використовувати його в лікуванні емоційних розладів, безсоння, депресії, вегето-судинної дистонії, врешті-решт, просто для зняття втоми.
Ще більш очевидним буде ефект від використання методу, коли ми будемо застосовувати медовий масаж при остеохондрозі і захворюваннях хребта. При артритах і артрозах будь-якої локалізації (будь то артрит дрібних суглобів стоп і кистей або артроз колінного суглоба) показаний медовий масаж безпосередньо на області враження.
Косметологи широко використовують медовий масаж проти целюліту. У цьому випадку впливу піддаються найбільш проблемні зони, проведення процедури можна довірити фахівцеві, а можна виконати медовий масаж і в домашніх умовах.
Про можливість використання масажу при боротьбі із зайвою вагою ми вже згадували: для цього використовують медовий масаж живота і все тих же проблемних зон — сідниць, стегон, безпосередньо жирових складок.
Для поліпшення загального стану шкіри, розсмоктування рубців і шрамів призначається медовий масаж обличчя. Оскільки дана область нашого тіла відрізняється підвищеною чутливістю до різного роду впливів, рекомендуємо на перших порах довірити проведення процедури фахівцеві, аби переконатися в тому, що при правильному застосуванні методики ваша шкіра позитивно реагує на медовий масаж. Відгуки в цьому випадку будуть виключно позитивними. Звичайно, можна обмежитися переглядом ролика, досить набрати в рядку пошуку «медовий масаж обличчя відео», але в цьому випадку відповідальність за побічні ефекти від неправильного застосування цілком лягає на ваші плечі.

Медовий масаж: протипоказання
Яким би не був солодкий мед, всім його призначати не можна. Медовий масаж протипоказаний при онкологічних захворюваннях, при патології кровотворної системи, при туберкульозі, при захворюваннях шкіри інфекційної (грибкової, вірусної, бактеріальної) етіології, при вираженій недостатності функції печінки і нирок. У всіх цих випадках протипоказаний будь-який масаж, відповідно, і медовий здійснювати не можна.
Є для медового масажу і особливі протипоказання. Перше — це алергія на мед. Про який масаж може йти мова, якщо після процедури шкіра покривається висипом, а клієнт перебуває на межі анафілактичного шоку? Тому, перед початком курсу масажу рекомендовано провести пробне нанесення меду на шкіру і оцінити реакцію організму. Якщо реакції немає — можна приступати до процедури.
Друге протипоказання — густий волосяний покрив в області передбачуваного впливу. У цьому випадку масаж буде вкрай болючим, важко здійснимо і тому, краще від нього просто відмовитися.

Джерело: centr-molodosti.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар